Vanlige feil sjefer gjør: Å ta ansvar er en del av sjefens rolle

0
11593

Det å være ansatt i et selskap kan noen ganger være krevende. Men sammenlignet med hvordan det er å være sjef, noe som er en mye vanskeligere og mer krevende jobb, er det ikke så ille. Organisering av kollegaer, være tilgjengelig, sørge for at selskapet gjør det rette og fatte beslutninger som påvirker mange, alle sjefer har en utfordrende og stressende hverdag – noe som er et stort ansvar.

En feil sjefer ofte gjør er når det kommer til å ta ansvar, eller å forvente at dine ansatte skal ta ansvar for sine handlinger uten at du viser at du støtter dem.
Det kan nok virke skremmende for mange sjefer å ta ansvar, men dette er faktisk en viktig del av sjefsrollen – selskapets suksess hviler på skuldrene til sjefen.

Det er lettere å ta ansvar for alt som går bra, enn å være den som står opp og tar ansvar når ting ikke går som det skal. Sjefen har leder et ansvar for å være den som tar tak. Noen sjefer har en tendens til å vise sin støtte når alt går bra med selskapet, men når problemene dukker opp forventer de at deres ansatte skal stå opp og ta ansvar for sine handlinger.

Det å forvente at de ansatte skal være de som tar tak i utfordringene er først og fremst ikke riktig, og det er samtidig ikke veldig sannsynlig – de ansatte kan ikke forventes å ta ansvar med mindre sjefen har lagt til rette for dette og gått foran som et godt eksempel. Individuelle ansattes handlinger er mer eller mindre et resultat av sjefens metoder. Derfor er det viktig for alle, ikke bare de ansatte, men også for bedriften at sjefen går foran og oppmuntrer sine ansatte i vanskelige situasjoner.

Å være sjef er det samme som å være en leder – en god leder tar vare på sine ansatte og beskytter dem fra ytre problemer. Slike roller krever personer som er ansvarlige og våger å ta ansvar og representere bedriften på en god måte.

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Navn

e-post